RMK kutsub ühisele arutelule Saverna küla ja Jõksi Ritsike palo metsatööde üle

RMK on alustamas arutelu Kanepi vallas Saverna küla servas kasvava riigimetsa metsatööde plaani üle. RMK on koostanud selle tarvis ka metsa iseloomustuse, mida saab vaadata siin: https://media.rmk.ee/files/Polvamaa_Saverna_kylaserv.pdf

Tegemist ei ole veel konkreetse raieplaaniga, vaid sealsete metsade kirjeldusega. Küps mets on märgitud tumerohelisega, kuid kindlasti ei ole plaanis teha metsatöid kõigis neis metsaosades.

RMK kutsub kohalikke elanikke ühisele arutelule, kuidas metsatöid korraldada, Savernasse, Saverna-Krootuse maantee ja Kuke tee ristmiku äärsesse parklasse reedel, 4. märtsil kell 15.30.

Ettepanekuid ala metsade majandamiseks saab RMK-le saata ka kirjalikult aadressil polvamaa@rmk.ee 11. märtsiks.

Samuti on RMK Kanepi vallas alustamas arutelu Kanepi lähistel asuva Jõksi järve Ritsike palo riigimetsa metsatööde üle.

Ala kirjeldust saab vaadata siin: https://media.rmk.ee/files/Polvamaa_Joksi_jarve_Ristsike_palo.pdf

Järve äärsel metsaribal ning Jõksi järve lõkke- ja puhkekohas ei ole metsatöid teha kavas.

Ritsike palo männik on niisugune, et seda on võimalik sujuvalt ja looduslikult uuendada. 

RMK kutsub kohalikke elanikke ühisele arutelule, kuidas metsatöid korraldada Jõksi järve ja Kanepi-Laululava tee äärsesse parklasse, reedel, 4. märtsil kell 13.

Ka Ritsike palo ala metsade majandamiseks saab RMK-le saata ettepanekuid kirjalikult aadressil polvamaa@rmk.ee 11. märtsiks.

Juhis metsatööde plaani kohta ettepanekute esitamiseks ja nendega arvestamiseks kõrgendatud avaliku huviga metsaaladel on kättesaadav RMK kodulehel: https://www.rmk.ee/metsa-majandamine/metsamajandus/korgendatud-avaliku-huviga-alad

Täpsemat infot jagab RMK Põlvamaa metsaülem Tiit Timberg telefonil 504 5761.