Uma Pido liikumissari jõuab Kanepi kihelkonda

16. märtsil kell 11 algab Kanepi koolimaja juures staadionil võrokeelse laulupeo Uma Pido liikumissarja "Lövvämi tii Umalõ Pidolõ!" järjekordne retk.

"Lövvämi tii Umalõ Pidolõ!" on liikumispäevade sari, mis juhatab teed 1. juunil 2024. aastal Põlva Intsikurmus toimuvale kuuendale võrukeelsele Uma Pidole. Sel teekonnal käiakse kõigis kaheksas Vana-Võromaa kihelkonnas ja ka Setomaal. 16. märtsil on järg Kanepi kihelkonna käes.

Õpime koos selgeks ühe Kanepi kihelkonna laulumängu, mille eestvedajaks on Meelika Hainsoo. Osalejad saavad kaasa mõelda ühe väärtuspõhise küsimuse üle, mille on kokku pannud Tartu Ülikooli eetikakeskus. Liikumispäevast osavõtjad saavad kaardi abil üles leida ja uudistada põnevaid kohti Kanepi kihelkonnas. Algajatele antakse kaardiga liikumiseks ka väike väljaõpe. Raja ettevalmistaja Katrin Viilu julgustab kõiki liikumispäevadest osa võtma, öeldes, et kui sul on vähegi maadeavastaja geeni ja huvi kodukoha vastu, siis on see üritus on jõukohane kõigile. 

Retk kestab keskmiselt 3-4 tundi, kuid kogu raja läbimine pole kohustuslik. Oluline on hea tuju ja liikumine värskes õhus.

Parema korralduse huvides palume ennast eelnevalt registreerida siin: bit.ly/47qsGsT

Rohkem infot saab liikumispäevade kohta: https://umapido.ee/et/siht/ ja https://www.facebook.com/umapido5.