Kanepi vald kogub valla elanikelt eelinfot peagi kohustuslikuks saava biojäätmete eraldi kogumise paremaks korraldamiseks

Vallavalitsuse kaudu on Keskkonnainvesteeringute Keskuse toetusega võimalik soetada biojäätmete kompostreid ja konteinereid ca 80% soodsamalt. Soetatavate konteinerite ja kompostrite arv on piiratud. Biojäätmete äravedu hakkab kõigile valla elanikele olema uute jäätmeveotingimuste rakendumisel tasuta ja biojäätmete eraldi kogumise kohustus rakendub kõikidele elanikele alates 01.01.2024.

Köögi- ja sööklajäätmete üleandmine jäätmevedajale on kohustuslik tiheasustusalal ja kompaktse hoonestusega alal asuvatele jäätmevaldajatele. Kui äri,- tootmis- ja ühiskondlike hoonete jäätmevaldajatel vastavaid jäätmeid ei teki, puudub neil üleandmise kohustus. Kui jäätmevaldaja rakendab kohtkompostimist, on ta jäätmete üleandmise kohustusest vabastatud (v.a. 3 ja enama korteriga majad, kellel on köögi- ja sööklajäätmete üleandmine jäätmevedajale kohustuslik).

Köögi- ja sööklajäätmed antakse jäätmevedajale üle kogumismahutiga, jäätmed paigutatakse mahutisse lahtiselt, pakitult paberist kottidesse või biolagunevatesse kottidesse, jäätmevedaja nõusolekul ka plastikaatkottidesse. Jäätmete üleandmine on tasuta teenus.

Hajaasustusalal asuvatel jäätmevaldajatel on samuti võimalus tellida (vabatahtlik teenus) jäätmevedajalt köögi- ja sööklajäätmete üleandmine. Vastavate võimaluste ja tingimuste olemasolul võib tekkekoha kinnistul rakendada biolagunevate jäätmete kohtkompostimist. Aia- ja haljastusjäätmeid võib kompostida lahtiselt aunas, köögi- ja sööklajäätmeid nõuetekohase kinnise kompostriga.

Palun andke teada, kas soovite Kanepi Vallavalitsuse kaudu soetada biojäätmete kogumiseks konteinerit (80 või 140 liitrit) või kodukompostrit (tavaline soojustamata pealt kaanega kinnine komposter, mitte kiirkomposter). Eelinfo on vajalik Keskkonnainvesteeringute Keskusele taotluse esitamiseks. Konteineri või kompostri soovist anda teada 25. septembriks keskkonnaspetsialistile e-posti aadressil urmas.kolina@kanepi.ee.

 

Lisainfo telefonil 53014438